Viimistle suurepärane grillroog maitsva õlikastmega. Valmistusaeg u 30 minutit.
Koostisosad
Grillitud juurviljad:
- 4 väikest suvikõrvitsat
- Tilgake kvaliteetset oliivõli
- 1 väike punane sibul
- 2 tl sidrunimahla
- Näputäis soola ja suhkrut
- 1 tl (400 g) kikerherneid
- 1 tl köömneid
- 1 keskmise suurusega tomat (nt roheline)
- Hakitud värske koriander
- 100 g fetajuustu
Kaste:
- ½ dl kooritud pistaatsiapähkleid
- 2 ½ spl kvaliteetset oliivõli
- 1 spl valge veini äädikat
- 2 spl vett
- 1 väike küüslauguküüs
- Värskelt jahvatatud musta pipart
- ¼ tl suhkrut
Valmistamine
- Lõika suvikõrvitsad pikkupidi õhukesteks viiludeks (õhukesed viilud saab nt juustunoaga)
- Koori ja haki punane sibul ning pane hakitud sibul koos sidrunimahlaga kaussi. Maitsesta näputäie suhkruga ja jäta kõrvale seisma.
- Määri kergelt suvikõrvitsa viilud oliivõliga üle ja küpseta pannil ilusa värvini mõlemalt poolt. Maitsesta näputäie soolaga ja jaga portsjoniteks.
- Kurna kikerherned ja loputa need üle. Pane pannile tilk õli ja rösti kuumal pannil herneid mõni hetk.
- Poolita tomat ja eemalda seemned (nt teelusikaga), seejärel tükelda tomat.
- Haki pistaatsiapähklid peeneks ja sega kõik kastme koostisosad kokku. Soovi korral lisa vürtse ja/või valge veini äädikat.
- Sega kikerherned ja tükeldatud tomat punase sibula ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
- Maitsesta suvikõrvitsaviilud kastmega ja lisa peale kikerherne-tomati-punase sibula segu ning fetajuustu kuubikud. Raputa peale hakitud koriander.