Oma aia kirssidest mahlane pirukas on just see, mida külalistele soojal suvepäeval pakkuda.
Koostisosad:
- 300 g nisujahu
- 150 g võid
- 120 g Suhkrut
- 2 spl külma vett
- 2 munakollast
- 2 spl kartulitärklist
- 1 vanillikaun
- 500 g kirsse
- 1 muna määrimiseks
Valmistamine:
Taigna jaoks sega jahu ja 80 g suhkrut ning lisa või väikeste tükkidena. Sega mikseriga ning lisa munakollased ja tilk vett.
Sega tainas ühtlaseks. Aseta valmis tainas kilega kaetult külmkappi 30 min ootele.
Eemalda kirssidelt kivid. Kraabi noaga vanillikauna seemned ja sega need ülejäänud suhkruga (40 g), samuti kartulitärklisega. Sega kirsid õrnalt seguga.
Määri pirukavorm. Rulli pool tainast ja kata sellega pirukavorm.
Lisa kirsitäidis. Rulli ka taigna teine pool lahti ja kata pirukas. Vajuta servad tihedalt kokku, lõika vajadusel liigne tainas ära. Tee pirukakattele augud, et liigne niiskus küpsemise ajal välja auraks.
Küpseta ahjus temperatuuril 180 °C (pöördõhuga 160°) umbes 15 minutit, määri munaga ja küpseta veel umbes 25 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.
Naudi!
Serveeri vanillijäätise või vahukoorega.