Koostisosad
- Rabarberivarred
- Vesi
- Suhkur
- Sidrunid
Valmistamine
- Puhasta ja viiluta rabarberid potti.
- Keeda teises potis vesi, mille kogus on 2/3 rabarberite kogusest
- Lase vesi keema ja lisa suhkrut ~ 1 dl 1L vee kohta.
- Kalla kuum vesi tükeldatud rabarberitele. Lase jahtuda.
- Võta sidrun(id), arvesta 1 sidrun 2L vee kohta. Pese sidrun(id) ja koori kollane koor koorimisnoaga. Eemalda valge osa, seejärel viiluta.
- Lisa viilutatud sidruni kollane koor ja rabarberiviilud ja tõsta külmkappi paariks päevaks
- Kurna mahl pudelitesse. Jook säilib külmkapis kuni paar nädalat.
Naudi
Lahjenda mahla vastavalt oma maitsele ja naudi magushaput jooki kui suvist janukustutajat.