Jäta sisu vahele

Maasika-Rabarberitort

Gluteenivaba hõrgutis igapäeva hetkedeks ja pidulauale, 6-8 portsjonit.

Koostisosad:

Rabarberi-kohupiimavaht

  • 4 dl vahukoort
  • 1 dl kohupiima (mitte teralist)
  • 2 spl tuhksuhkrut
  • ~1 dl rabarberimoosi

Tordipõhi

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 ½ dl gluteenivaba jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ½ dl sulatatud võid

Immutamiseks

½ dl sidrunimahla

Kaunistuseks

1 ½ l maasikaid

Valmistamine

  • Esmalt valmista tordipõhi. Vahusta munad ja suhkur.
  • Sega kergelt küpsetuspulber ja jahu, raputa segu läbi sõela vahustatud munadele vaheldumisi sulatatud võiga.
  • Vala segu 22 cm läbimõõduga rasvainega määritud ning gluteenivaba jahu või mandlijahuga üle raputatud koogivormi ja küpseta ahjus keskmises vahes 175 ̊C juures u 40-50 min.
  • Lase koogil jahtuda enne kui selle vormist välja võtad. Lõika jahtunud kook keskelt laiupidi pooleks ja immuta pooled sidrunimahlaga.
  • Valmista täidis. Vahusta vahukoor ning sega see rabarberimoosi, kohupiima ja tuhksuhkruga.
  • Puhasta ja pese maasikad ning lõika need pooleks.
  • Võta ette üks koogipool. Pane selle peale ½ täidisest ja täidise peale 1/3 maasikatest. Seejärel tõsta peale teine koogipool ja lisa ülejäänud täidis ning laota ülejäänud maasikad.

Naudi

Valmista tort argipäeva või pidupäeva tähistamiseks ja naudi seltskonnaga.

Otsi