Koostisosad:
Rabarberi-kohupiimavaht
- 4 dl vahukoort
- 1 dl kohupiima (mitte teralist)
- 2 spl tuhksuhkrut
- ~1 dl rabarberimoosi
Tordipõhi
- 4 muna
- 2 dl suhkrut
- 2 ½ dl gluteenivaba jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- ½ dl sulatatud võid
Immutamiseks
½ dl sidrunimahla
Kaunistuseks
1 ½ l maasikaid
Valmistamine
- Esmalt valmista tordipõhi. Vahusta munad ja suhkur.
- Sega kergelt küpsetuspulber ja jahu, raputa segu läbi sõela vahustatud munadele vaheldumisi sulatatud võiga.
- Vala segu 22 cm läbimõõduga rasvainega määritud ning gluteenivaba jahu või mandlijahuga üle raputatud koogivormi ja küpseta ahjus keskmises vahes 175 ̊C juures u 40-50 min.
- Lase koogil jahtuda enne kui selle vormist välja võtad. Lõika jahtunud kook keskelt laiupidi pooleks ja immuta pooled sidrunimahlaga.
- Valmista täidis. Vahusta vahukoor ning sega see rabarberimoosi, kohupiima ja tuhksuhkruga.
- Puhasta ja pese maasikad ning lõika need pooleks.
- Võta ette üks koogipool. Pane selle peale ½ täidisest ja täidise peale 1/3 maasikatest. Seejärel tõsta peale teine koogipool ja lisa ülejäänud täidis ning laota ülejäänud maasikad.
Naudi
Valmista tort argipäeva või pidupäeva tähistamiseks ja naudi seltskonnaga.