Mahlane kõrvitsakook
Mahlane kõrvitsakook sobib hästi sügispidudel lauale, halloweeni õhtuks või pühakutepäeva einele. Kasuta koogis nikerdatud kõrvitsa sisemust ja saad korraga suurejoonelise kõrvitsalaterna ja suussulava magustoidu.
Koostisained
Kook
100 g võid (või margariini)
2 dl suhkrut
2 muna
ca 400 g kõrvitsapüreed
1/2 dl apelsinimahla (+ riivitud koor)
1/2 dl koort või toorjuustu
1 dl rapsiõli
1/2 dl siirupit
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1-2 tl söögisoodat
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1/2 tl ingveripulbrit
Glasuur
1 1/2 dl vahukoort
1/2 dl siirupit
1/2 dl suhkrut
röstitud kõrvitsaseemneid
Kõrvitsakoogi valmistamine
Valmistamisaeg 30-40 minutit + 1 tund küpsetusaega
- Tõsta või ja munad toatemperatuurile.
- Keeda kõrvits pehmeks, püreesta ning lase jahtuda. Teise võimalusena võid kõrvitsatükke ahjus umbes 20-30 minutit röstida.
- Lisa kõrvitsapüreele rapsiõli, apelsinimahl, koor või toorjuust ja siirup. Sega ühtlaseks massiks ja jäta ootele.
- Sega omavahel kuivained. Lisa jahule küpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur ja maitseained.
- Vahusta või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja jätka vahustamist.
- Tõsta kaussi kõrvitsasegu ja sega vahu hulka.
- Lisa jahusegu ja sega ettevaatlikult, kuni tainas on ühtlane.
- Määri keeksivorm rasvainega ja täida tainaga.
- Küpseta 175 kraadi juures umbes tund. Küpsust testi puutikuga.
- Koogi küpsemise ajal valmista glasuur. Lisa ained potti, sega läbi ja lase tasasel tulel keeda umbes 20 min. Lase veidi jahtuda.
- Soovi korral rösti kõrvitsaseemned ahjus koogi küpsemise lõpupoole. Saad neid kasutada kaunistustena.
- Tõsta küpsenud kook serveerimisnõule ja lase jahtuda, nõruta glasuur koogile ja hoia enne serveerimist jahedas.
Naudi
Hoia küpsenud kõrvitsakooki enne serveerimist jahedas.