Jäta sisu vahele

Mahlane kõrvitsakook

Kasuta ära kõrvitsa laternast järgi jäänud sisemus ja tee sellest maitsvalt mahlane kõrvitsakook.

Mahlane kõrvitsakook

Mahlane kõrvitsakook sobib hästi sügispidudel lauale, halloweeni õhtuks või pühakutepäeva einele. Kasuta koogis nikerdatud kõrvitsa sisemust ja saad korraga suurejoonelise kõrvitsalaterna ja suussulava magustoidu.

Koostisained

Kook

100 g võid (või margariini)
2 dl suhkrut
2 muna
ca 400 g kõrvitsapüreed
1/2 dl apelsinimahla (+ riivitud koor)
1/2 dl koort või toorjuustu
1 dl rapsiõli
1/2 dl siirupit
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1-2 tl söögisoodat
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1/2 tl ingveripulbrit

Glasuur

1 1/2 dl vahukoort
1/2 dl siirupit
1/2 dl suhkrut
röstitud kõrvitsaseemneid

Kõrvitsakoogi valmistamine

Valmistamisaeg 30-40 minutit + 1 tund küpsetusaega

  1. Tõsta või ja munad toatemperatuurile.
  2. Keeda kõrvits pehmeks, püreesta ning lase jahtuda. Teise võimalusena võid kõrvitsatükke ahjus umbes 20-30 minutit röstida.
  3. Lisa kõrvitsapüreele rapsiõli, apelsinimahl, koor või toorjuust ja siirup. Sega ühtlaseks massiks ja jäta ootele.
  4. Sega omavahel kuivained. Lisa jahule küpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur ja maitseained.
  5. Vahusta või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja jätka vahustamist.
  6. Tõsta kaussi kõrvitsasegu ja sega vahu hulka.
  7. Lisa jahusegu ja sega ettevaatlikult, kuni tainas on ühtlane.
  8. Määri keeksivorm rasvainega ja täida tainaga.
  9. Küpseta 175 kraadi juures umbes tund. Küpsust testi puutikuga.
  10. Koogi küpsemise ajal valmista glasuur. Lisa ained potti, sega läbi ja lase tasasel tulel keeda umbes 20 min. Lase veidi jahtuda.
  11. Soovi korral rösti kõrvitsaseemned ahjus koogi küpsemise lõpupoole. Saad neid kasutada kaunistustena.
  12. Tõsta küpsenud kook serveerimisnõule ja lase jahtuda, nõruta glasuur koogile ja hoia enne serveerimist jahedas.

Naudi

Hoia küpsenud kõrvitsakooki enne serveerimist jahedas.

Otsi