Lihtne ja maitsev juurviljasupp omamaitse järgi juurikatest.
Koostisosad
- 3-4 erinevat juurvilja – nt kollane peet, kaalikas, naeris, porgand; juurviljad võib valida ka oma eelistuste järgi
- 3 väikest sibulat
- 5 oksa värsket salveid
- Lehtkapsas
- Oliiviõli
- Vesi
- Sool, pipar
- Soovi korral sulatatud juust
Valmistamine
Tükelda sibul ja prae oliiviõlis keskmisel kuumusel. Lisa tükeldatud juurviljad ja prae paar minutit. Lisa salveilehed, sool ja pipar. Sega läbi, seejärel lisa vesi ja keeda keskmisel kuumusel 20-30 minutit. Kui juurviljad on pehmeks keenud, vala pool vee kogust ära ning mikserda segu. Soovi korral lisa supile mikserdamise hetkel sulatatud juustu, kui soovid supile kreemjamat tekstuuri.
Tükelda lehtkapsas ja prae seda oliivõlis, kuni kapsas on kergelt krõbe. Serveerimisel puista supile.