Oma ketšup on imehea kaste, mida nautida näiteks krõbedate kartulisektorite kõrvale.
Valmistuaeg 20 minutit + 1 tund küpsetamiseks.
Koostisosad
- 1 kg küpseid tomateid
- 1 keskmise suurusega magus sibul
- 1 spl purustatud küüslauku
- ½ dl rapsiõli
- 1 dl roosuhkrut
- 1 dl punase veini- või õunaäädikat
- ½ dl vedelat mett
- 1 ½ – 2 tl soola
- 1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
- ½ tl kaneeli
- ½ tl nelki
- Pisut chillit
- u 1 dl vett
Valmistamine
- Eemalda tomatitelt kõvad tüviosad ja kata tomatid.
- Koori ja haki sibul. Pruunista õlis hakitud sibul ja purustatud küüslauk. Lisa tomatikuubikud. Sega vaikselt u 3-5 minutit.
- Lisa ülejäänud koostisosad ja lase podiseda 20 minutit.
- Püreesta segu tasakesi saumiksriga ja jätka keetmist kuni segu pakseneb, u pool tundi. Kui segu tuli liiga tahke, lisa juurde veidi vett.
- Villi ketšup puhtasse pudelisse ja hoia pudelit külmkapis.
- Ketšup säilib kinnises pudelis mitu kuud, seega võib selle hoiustamiseks kasutada ühte suuremat purki mitmete väikeste asemel.
- Avatud pudelis säilib ketšup umbes nädal aega. Nuusuta – kui lõhn on hea, on ketšup veel värske.