Soe köögiviljasupp sõprade seltsis, 4 portsjonit
Koostisosad
- 10 dl köögivilja puljongit (vedelama supi puhul lisage veel puljongit)
- umbes kilo erinevaid köögivilju, nagu sparglid, peet ja paprika.
- 1 sibul
- 3 küüslaugu küünt
- umbes 1 cm jupp ingverijuurt
- 1 punane tšillipipar
- väike kimp värsket tüümiani
- 1 sidrun
- 1 õun
- oliiviõli
- ¼ seller
- sool
- must pipart
Valmistamine
- Tükelda köögiviljad, ingver, sibul ja küüslauk.
- Eemalda tšilli seemed ja tükelda väikseks.
- Seo tüümian kimbuks.
- Lisa koostisosad supile ja lase 30 minutit keeda.
- Riivi sidrunikoor ja lisa supile.
- Lõika seller väikesteks kuubikuteks. Rösti sellerit pannil õlis ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa sellerikuubikud supile ning maitsesta suppi soola ja pipraga.
- Lõika õun viiludeks ning piserda üle sidrunimahlaga, et vältida õuna pruunistumist.
- Kaunista supp õunte viiludega.
- Serveeri värske leivaga.